De investering in de persoonlijke ontwikkeling van vakspecialisten is meer dan de moeite waard. Er komt namelijk latent talent tot bloei. Veel vakspecialisten hebben een goede kennisgerichte of technische opleiding. Tijdens deze opleidingen wordt doorgaans niet zo veel aandacht besteed aan hun persoonlijke ontwikkeling. Vakspecialisten, de naam zegt het al, zijn goed in hun vak, maar niet persé goed in het overbrengen en uitdragen van hun vak aan anderen. Dat is een gemiste kans waar al snel heel veel in te winnen valt.

 

Vakspecialisten hebben qua investering in hun (niet kennis gerichte)ontwikkeling een grote achterstand ten opzichte van het management. Deze achterstand is te vergelijken met een emancipatiegolf die op gang kan komen. Vakspecialisten worden ook wel als de hulp, het knechtje, de werkvoorbereider van het management gezien. Misschien niet altijd expliciet, maar wel impliciet en qua attitude. Zo wordt een ongelijkwaardigheid in stand gehouden.

 

Vakspecialisten zijn nog te onzichtbaar in organisaties, te laat aan de besluitvormingstafel en niet voldoende impactvol in het toevoegen van de kwaliteit van hun kennis. Dat gaat veranderen zodra vakspecialisten in een SD leeromgeving zichzelf beter leren kennen, hun kwaliteiten herkennen en vanuit zelferkenning zichtbaar hun stempel gaan drukken op strategische besluitvormingsprocessen.

 

SD leidt vakspecialisten naar hun authentieke statuur en impactvolle aanwezigheid in organisaties.

Wil je meer lezen over Het nieuwe samenwerken?

Live het verhaal horen over Het nieuwe samenwerken?

Verder spreken met de auteur over Het nieuwe samenwerken?

< ga terug

Ken jij jezelf?

Je bent maar 7 vragen verwijderd van zelfinzicht.

> test voor vakspecialisten

Nieuwsgierig welke stijl van leidinggeven jou typeert?

> test voor leidinggevenden

Contact

Bel of mail voor een afspraak

> nu contact

Zoek je een oplossing om tot betere besluitvormingsprocessen te komen in je organisatie?

Equipo geeft antwoord op deze vragen. Bezoek daarom een van de lezingen & seminars