Verandering, ontwikkeling, leren, allemaal woorden die een beweging beschrijven die start bij inspiratie. Hoe zorg je voor inspiratie in leer- en werkprocessen? Het klinkt misschien heel mythisch, maar het antwoord ligt besloten in de geheimen van de muzen. Inspiratie is iets wat je niet kunt afdwingen, je nodigt het uit, je trekt het aan, je bouwt het op in laagjes.

 

Werken moet wel leuk zijn, inspiratie en dus energie geven. We brengen vele uren per dag door in het werk, kostbare tijd waarin we niet alleen werken maar ook leven en leren (hopelijk!) Oude wijsheid in een hedendaagse vormgeving kan ons hierbij verder helpen.

 

Concrete voorbeelden:

Meditatie is niet gebonden aan een yoga houding. Het kan ook vorm krijgen door bewust een moment van stilte in te bouwen om een cruciale vraag samen rustig te overdenken. Maak eens een lunchwandeling in stilte.

 

Herinnering vormt ons leven. Herinnering is plooibaar en bewust in te zetten voor wat je wilt onthouden. Creëer met je team een gezamenlijk verhaal waar ieder zich mee verbonden voelt. Het verhaal van de bedoeling van het team, in woorden, in een schilderij, in een beeld…

 

De drempel van het lied is het hoogst van deze drie muzen. Veel mensen zingen uit volle borst tijdens de avond uren in een koor, maar o wee, op kantoor doen we dat niet. En dat terwijl het zo gezond is, verbinding brengt en natuurlijk plezier & inspiratie. Muziek is een ondergeschoven kind in de zakelijke wereld. Dat is in Zuid Afrika wel anders! Tijdens een training die ik daar gaf, klonk regelmatig een vierstemmig lied wanneer de emoties hoog opliepen. Prachtig en ontroerend.

Wil je meer lezen over Het nieuwe samenwerken?

Live het verhaal horen over Het nieuwe samenwerken?

Verder spreken met de auteur over Het nieuwe samenwerken?

< ga terug

Ken jij jezelf?

Je bent maar 7 vragen verwijderd van zelfinzicht.

> test voor vakspecialisten

Nieuwsgierig welke stijl van leidinggeven jou typeert?

> test voor leidinggevenden

Contact

Bel of mail voor een afspraak

> nu contact

Zoek je een oplossing om tot betere besluitvormingsprocessen te komen in je organisatie?

Equipo geeft antwoord op deze vragen. Bezoek daarom een van de lezingen & seminars