Ik kan mij voorstellen dat bestuurders een tikje nerveus worden van dit soort ontwrichtende cultuur concepten die uit Amerika komen overwaaien. Aan deze kant van de oceaan is het traditie om zaken niet te rigoreus op de kop te zetten. Het werk moet wel doorgaan. Dat kan! Het antwoord op deze ‘Hoe?’ vraag is ‘Het nieuwe samenwerken’. Deze methode garandeert dat tijdens de verbouwing het werk doorgaat.

 

Het nieuwe samenwerken is een nieuwe manier van kijken naar de samenwerking tussen management en vakspecialisten. De relatie wordt gelijkwaardiger, meer op samenwerking gericht dan we in de oude hierarchisch gerichte aanpak gewend waren. De processtroom van het management en de kennisstroom van de vakspecialisten gaan samenstromen. In deze samenwerkende kracht vinden we de nieuwe wegen naar meerwaarde.

 

Hoe komt Het nieuwe samenwerken op gang? Vakspecialisten gaan dankzij Specialist Development actief werken aan hun persoonlijke- en professionele ontwikkeling om hun nieuwe strategische positie in te nemen. Managers gaan hernieuwd naar hun eigen rol kijken en geven erkenning aan de strategische toegevoegde waarde van vakspecialisten. Deze beweging gaat tegen de gangbare orde in maar gaat niet voor een abrupte ontwrichting. Het gaat voor een kwalitatieve waardevermeerdering door een verandering van binnen uit.

 

Het nieuwe samenwerken is een nieuwe manier van kijken die past in de behoefte van deze tijd aan gelijkwaardige samenwerking met respect voor ieders rol.

Wil je meer lezen over Het nieuwe samenwerken?

Live het verhaal horen over Het nieuwe samenwerken?

Verder spreken met de auteur over Het nieuwe samenwerken?

< ga terug

Ken jij jezelf?

Je bent maar 7 vragen verwijderd van zelfinzicht.

> test voor vakspecialisten

Nieuwsgierig welke stijl van leidinggeven jou typeert?

> test voor leidinggevenden

Contact

Bel of mail voor een afspraak

> nu contact

Zoek je een oplossing om tot betere besluitvormingsprocessen te komen in je organisatie?

Equipo geeft antwoord op deze vragen. Bezoek daarom een van de lezingen & seminars