1. Vakspecialisten: Jezelf klaarmaken voor strategische impact in organisaties. Je rol in organisaties door andere ogen gaan bekijken. Jezelf zichtbaar opstellen als het om invloedrijke beslissingen gaat.SD leerprocessen zijn specifiek voor vakspecialisten ontwikkeld, passend bij hun leerstijl.

 

  1. Bestuurders: Iedereen spreekt over de noodzaak van ‘disruptive culture change’. Afbreken is gemakkelijker dan opbouwen. Bestuurders houden doorgaans meer van rust dan van ontwrichting. Dat kan! Het nieuwe samenwerken en SD pleit voor een verandering van binnen uit en geeft een concrete aanpak die opbouwend werkt.Bestuurders kunnen de nieuwe verhouding tussen management en vakspecialisten in gang zetten. Dit resulteert in snellere en betere besluitvorming en minder fouten.

 

  1. Managers: De roep dat er minder managers nodig zijn is niet meer te stoppen. Echter, je wordt als manager niet overbodig wanneer je actief meebeweegt met Het nieuwe samenwerken en SD.Leer als manager boven je rol uit te stijgen door multi- en transdisciplinair samen te werken.

 

  1. Trainers: Een heel nieuwe doelgroep staat te popelen om aan hun persoonlijke- en professionele ontwikkeling te werken. Hier is een nieuwe didaktische fundament voor ontwikkeld die je jezelf eigen kunt maken. Het is uitdagend, afwisselend en leerzaam om toe te passen.Verdiep je als trainer in een nieuwe doelgroep en kom er zelf ook vernieuwd uit!

 

SD model

Ken jij jezelf?

Je bent maar 7 vragen verwijderd van zelfinzicht.

> test voor vakspecialisten

Nieuwsgierig welke stijl van leidinggeven jou typeert?

> test voor leidinggevenden

Contact

Bel of mail voor een afspraak

> nu contact

Zoek je een oplossing om tot betere besluitvormingsprocessen te komen in je organisatie?

Equipo geeft antwoord op deze vragen. Bezoek daarom een van de lezingen & seminars